معرفی کتاب «تبیین معماری و شهرسازی مبتنی بر هویت اسلامی- ایرانی»
کتاب «تبیین معماری و شهرسازی مبتنی بر هویت اسلامی- ایرانی»
کتاب «تبیین معماری و شهرسازی مبتنی بر هویت اسلامی- ایرانی»
نوشته استاد عبدالحمید نقرهکار (عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت ایران) با همکاری مهدی حمزهنژاد (عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت ایران) و علیمحمد رنجبر کرمانی (عضو هیئتعلمی دانشگاه قم)
انتشارات جهاددانشگاهی قزوین
نوبت چاپ: اول 1397
تعداد صفحه: 814
فصل 1: بحران هویت در فرهنگ و هنر معاصر
فصل 2: ساختار و گونهشناسی هویت
فصل 3: هویت شایسته از دیدگاه اسلامی
فصل 4: حسنشناسی و زیبایی، سرچشمه هویت در آثار هنری
فصل 5: هویت آثار هنری از منظر اسلامی
فصل 6: رابطه فضای مصنوع (معماری) با طبیعت
فصل 7: ابعاد و عناصر اصلی هویتساز در معماری
فصل 8: هویت اسلامی در آثار معماری
این کتاب در ۸ فصل به مباحث بحران هویت در فرهنگ و هنر معاصر، ساختار و گونهشناسی، هویت شایسته از دیدگاه اسلامی، حسنشناسی و زیبایی، سرچشمه هویت در آثار هنری، هویت آثار هنری از منظر اسلامی، رابطه فضای مصنوع (معماری) با طبیعت، ابعاد و عناصر اصلی هویتساز در معماری و هویت اسلامی در آثار معماری میپردازد. این پژوهش با طرح این پرسش که آیا بحران هویت در معماری و شهرسازی و هنر در جهان و در ایران به طور خاص وجود دارد؟ به دنبال تبیین سرچشمه زمینههای این بحران است. پژوهشگران این اثر همچنین تلاش میکنند تا به این سوال پاسخ دهند که آیا آموزههای اسلام در حوزههای معماری و شهرسازی و هنر میتواند بحرانزدا و هویتساز باشد؟؟
در این تحقیق، مهمترین دیدگاههای مطرح در جهان معاصر به شیوه تطبیقی با دیدگاه اسلامی مقایسه شده است. در فصول نظری این کتاب (فصول یک تا پنج) مساله اصلی در حوزه معماری تعریف و گونهشناسی شده و سپس با مراجعه به مبانی فکری از دیدگاه فرهنگ اسلامی به مقایسه و ارزیابی دیدگاههای موجود و ارائه تعریف جامع پرداخته شده است. در این پژوهش تلاش شده است تا گزارههای نظری که استدلالی و حقیقی هستند در یک رابطه طولی تبیین شده و سپس بر مبنای آنها نمونههای کالبدی و مصادیق که اعتباری و نسبی هستند سنجیده و ارزیابی شوند.
امتیاز شما به این مقاله
دیدگاهتان را بنویسید