گزارش مکتوب و تصویری کارگاه قطاربندی
به گزارش خبرنگار حوزه هنری، صبح امروز چهارشنبه 22 فروردین ماه نخستین کارگاه تئوری و عملی با موضوع قطاربندی در مرکز معماری هنر اسلامی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه دانشجویان با حضور در کلاس، با اصول قطاربندی و نمونههای موفق این بخش از معماری اسلامی در ابنیه تاریخی کاشان و اصفهان آشنا شده و سپس شیوه کار و مراحل ساخت آن را فراگرفتند. پس از پایان کلاس تئوری با حضور در کارگاه، به صورت عملی ساخت قطاربندی را تجربه کردند.
علی فروزانفر در ابتدای آغاز به کار کارگاه با حضور در جلسه تئوری، درباره برگزاری این کارگاه گفت: بسیار خوشحالیم که علاقهمندان به هنر معماری اسلامی ایرانی امروز در این کارگاه حضور دارند. حاضرین از میان تعداد زیادی از داوطلبان بر اساس رزومه ارسالی خود انتخاب شدهاند که هم سطح کارگاه و هم کیفیت تدریس و فراگیری مطالب در یک سطح مشخص صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در هفته هنر انقلاب اسلامی اولین کارگاه این مرکز افتتاح شده است و ما برای آینده برنامه های مفصلی درخصوص برگزاری کارگاههای متنوع در نظر گرفتهایم. فراگیری عملی مطالبی که به صورت تئوری در دانشگاهها تدریس می شود فرصت بسیار خوبی برای دانشجویان و علاقهمندان فراهم میکند تا با شیوه کار آشنا شده و تجربه خوبی را کسب کنند.
رئیس مرکز معماری حوزه هنری با تاکید بر اینکه فعالیت در کارگاههای عملی به تعمیق علاقهمندی و گسترش دانش دانشجویان منتج میشود، خاطرنشان کرد: علاقهمندان به هنر اسلامی ایرانی گرد هم جمع شدهاند و یکی از هنرهای معماری به نام قطاربندی را میآموزند و از نزدیک و به صورت عملی ساخت آن را تجربه می کنند. قطاربندی یکی از ساختهای پرکاربرد در هنر معماری ایرانی اسلامی است. چنین کارگاههایی قطعا تجربه ای ناب خواهد بود که میتواند در زمان فعالیت دانشجویان بعد از فراغت تحصیل نیز به کارشان بیاید و از آنها استفاده کنند.
فرزوانفر در پایان خاطرنشان کرد: کارگاه امروز به مدت 10 ساعت برگزار شده و تا پایان روز ادامه دارد. دانشجویان و علاقهمندان حاضر در این کارگاه پس از آشنایی و ساخت قطاربندی با ظرافت و نحوه تزئین آن نیز آشنا میشوند. این کارگاه با برگزاری دورههای بعدی تکمیل شده و امیدواریم تمامی بخشهای هنر معماری اسلامی ایرانی در قالب کارگاه به صورتی که امروز برگزار شد، اجرایی شود.
قطاربندی یا رخام لبهٔ تزئینی پشتبام ساختمانها است که در معماری اسلامی ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. قطاربندی یک نوار ضخیم کچی است که به صورت سراسری بر روی بام ساختمانها ساخته میشود و آخرین ابزار فوقانی قَرنیز را تشکیل میدهد.
گفتنی است چهارمین هفته هنر انقلاب اسلامی تا 26 فروردینماه ادامه دارد و مرکز معماری اسلامی حوزه هنری فردا پنجشنبه ۲۳ فرودین ماه نشست تخصصی با موضوع معماری اسلامی را با حضور کارشناسان معماری در حوزه هنری برگزار خواهد کرد. علاقهمندان برای شرکت در این نشست میتوانند با مرکز معماری اسلامی حوزه هنری تماس حاصل کنند.
امتیاز شما به این مقاله
دیدگاهتان را بنویسید